top of page
bevattningsdamm

Hållbarhet

Hållbarhet är en av hörnstenarna för Sunsurf Solar.  Våra flytande solcellsmoduler levererar förnyelsebar energi och med en livslängd på 25 år kommer våra moduler leverera prisvärd energi under lång tid.

Sunsurf Solar värdesätter långsiktighet vilket varit vägledande för den design och materialval vi har gjort för att skapa en produkt med lång livslängd.


Vi fokuserar på bevattningsdammar där våra flytande moduler harmoniserar med den omkringliggande miljön. Vår målsättning är att nyttja vattenytor i dubbla syften och bespara våra kunder beredningen av värdefull jordbruksmark. 

Lönsamhet

Sunsurf Solar har som målsättning att leverera nyckelfärdiga solcellsanläggningar med jämförbar avbetalningstid och avkastning som tak- eller markbaserade anläggningar av motsvarande storlek.

 

Flytande solcellsanläggningar minskar därtill avdunstningen då färre solstrålar når dammen. Den avkylande effekten från vattnet gör också att solcellernas effektivitet ökar.

 

Flytande solcellsanläggningar kan med enkelhet kombineras med dubbelsidiga paneler. Med dessa kan energi även utvinnas på panelens baksida vilket passar perfekt med vattnets reflekterande egenskaper.  

Dubbelsidiga flytande solceller
bottom of page